Wie ben ik

Een beeld dat mij omschrijft is het beeld van een bij boven een bloemenveld vol verschillende kleuren bloemen. De bij gaat van bloem naar bloem, genietend en ondertussen bestuivend bezig. Ik ben een netwerker en geniet van het leven. Ik vind het heerlijk om mensen aan elkaar te verbinden, die samen weer verder kunnen komen of elkaar kunnen helpen.

Terug naar het beeld over de bij, de bij wordt soms zo aangetrokken door alle prachtige kleuren, dat hij bijna niet weet waar te beginnen. Ook dat typeert mij. Ik zie soms zoveel mogelijkheden, zoveel dingen die we als christenen zouden kunnen doen, dat het me bijna duizelt. Even rust nemen en afstand nemen helpt dan. God is De Raadgever. Hij geeft overzicht.

Wat mensen onder andere over mij zeggen is: ‘stabiele persoonlijkheid, enthousiast, humor, positief, geïnteresseerd en serieus’. Ik kan genieten van de kleine dingen van het leven en beleef dingen intens. Jezus is mijn passie en de Bron van waaruit ik leef.

Ik houd van nieuwe uitdagingen en van mensen. Ik luister graag naar wat er in iemands hart leeft en wat iemand beweegt in dit leven. Mijn favoriete uitspraak is: ‘Voor God is niets onmogelijk, dus voor ons is niets onmogelijk’. Vandaar ook dat ik onder de naam ‘AIM’ sta ingeschreven als ZZP – geestelijk werker. AIM staat voor ‘alles is mogelijk’.

AIM

AIM betekent om te beginnen: ‘Alles is mogelijk’. In het logo zie je dat de i groter is geschreven. Het verwijst naar het engelse ‘I’, wat ‘Ik’ betekent. En dat verwijst weer naar een tekst uit de bijbel, namelijk Johannes 15:16. Hier staat: ‘Niet jij hebt Mij, maar ‘Ik’ (God) heb jou uitgekozen om op weg te gaan en blijvend vrucht te dragen’.
Ik geloof in een God die persoonlijk tot ons spreekt. Onder andere door deze tekst bevestigde God mij om als missionair/ geestelijk werker aan de slag te gaan. Hij heeft mij geroepen. En alles is mogelijk, Hij zorgt voor mij, Hij leidt mij. De I staat in het midden in AIM: zolang God het middelpunt van mijn leven is, dan mag ik weten dat voor mij is niets onmogelijk, en dus alles mogelijk is. God is het doel, de zin van mijn bestaan.

In het engels betekent AIM: ‘richten’ en ‘doel’. Dit zegt ook weer iets over mij. Ik ben doelgericht. Vind het fijn om doelen na te streven. Tegelijkertijd roept dit woord vragen bij mij op voor mezelf en anderen: Waar richten we ons op? Wat is het doel van ons leven? Waar focussen we ons op en waarom? Dit zijn belangrijke vragen volgens mij.

GOD IS LIEFDE. Niet te vergelijken met onze beperkte aardse liefde. Ik heb iets van Zijn onvoorwaardelijke liefde voor mij mogen ervaren en dat heeft mijn leven compleet veranderd. Dat gun ik nu iedereen: om die God van Liefde te leren kennen.

Mijn dromen en verlangens

Door de tekst uit Johannes 15:16 heeft God persoonlijk tot mij gesproken. Deze tekst is daarom ook mijn leidraad geworden. ‘Niet jij hebt Mij, maar Ik heb jou uitgekozen om op weg te gaan en blijvende vrucht te dragen. Wat je de Vader in Mijn naam vraagt zal Hij je geven.’

Mijn verlangen is om veel vrucht te dragen voor God: mensen (dichter) bij Hem  te brengen, christen en niet-christen. Alles wat ik doe komt voort uit dit verlangen. Mijn gebed is dat het werk wat God in mijn woonplaats begonnen is alleen maar uit zal breiden. Daar wil ik mij voor inzetten en dat doe ik graag met christenen uit allerlei kerken. Zolang een kerk belijd dat onze Here Jezus DE Weg, DE Waarheid en Het Leven is, kunnen wij samen God bekend maken in onze omgeving.

Afgelopen jaren heb ik ook veel outreach teams van Jeugd met een Opdracht internationaal mogen ontvangen. Dit zijn groepen jonge mensen die bezig zijn met de praktijkfase van de bijbelschool van Jeugd met een Opdracht. Deze groepen zijn een grote bemoediging voor heel veel mensen, christenen en niet-christenen. God werkt bijzonder door deze teams heen. Ik droom dan ook van een YWAM team in mijn omgeving. Misschien zelfs wel in een eigen gebouw, vanwaaruit we ook weer allerlei dingen kunnen organiseren. Of dit in de toekomst ook gaat gebeuren weet ik niet. Belangrijk is volgens mij dat we durven te dromen en vervolgens stappen gaan zetten om onze dromen te realiseren.

Menu