Durf te dromen!

Over mij

achtergrondEen beeld dat mij omschrijft is het beeld van een bij boven een bloemenveld vol verschillende kleuren bloemen. De bij gaat van bloem naar bloem, genietend en ondertussen bestuivend bezig. Ik ben een netwerker en geniet van het leven. Ik vind het heerlijk om mensen aan elkaar te verbinden, die samen weer verder kunnen komen of elkaar kunnen helpen.

Terug naar het beeld over de bij, de bij wordt soms zo aangetrokken door alle prachtige kleuren, dat hij bijna niet weet waar te beginnen. Ook dat typeert mij. Ik zie soms zoveel mogelijkheden, zoveel dingen die we als christenen zouden kunnen doen, dat het me bijna duizelt. Even rust nemen en afstand nemen helpt dan. God is De Raadgever. Hij geeft overzicht.

Wat mensen onder andere over mij zeggen is: ‘stabiele persoonlijkheid, enthousiast, humor, positief, geïnteresseerd en serieus’. Ik kan genieten van de kleine dingen van het leven en beleef dingen intens. Jezus is mijn passie en de Bron van waaruit ik leef.

Ik houd van nieuwe uitdagingen en van mensen. Ik luister graag naar wat er in iemands hart leeft en wat iemand beweegt in dit leven. Mijn favoriete uitspraak is: ‘Voor God is niets onmogelijk, dus voor ons is niets onmogelijk’. Vandaar ook dat ik onder de naam ‘AIM’ sta ingeschreven als ZZP – geestelijk werker. AIM staat voor ‘alles is mogelijk’.

AIM

AIM betekent om te beginnen: ‘Alles is mogelijk’. In het logo zie je dat de i groter is geschreven. Het verwijst naar het engelse ‘I’, wat betekent ‘Ik’. En dat verwijst weer naar een tekst uit de bijbel, namelijk Johannes 15:16. Hier staat: ‘Niet jij hebt Mij, maar ‘Ik’ heb jou uitgekozen om op weg te gaan en blijvend vrucht te dragen’.
Ik geloof in een persoonlijk God die tot ons spreekt. Onder andere door deze tekst bevestigde God mij om als missionair/ geestelijk werker aan de slag te gaan. Hij heeft mij geroepen. En alles is mogelijk, Hij zorgt voor mij, Hij leidt mij. De I staat in het midden bij AIM: zolang God het middelpunt van mijn/ ons leven is, dan is voor mij/ voor ons alles mogelijk. Hij is het doel, de zin van mijn bestaan.

In het engels betekent AIM: ‘richten’ en ‘doel’. Dit zegt ook weer iets over mij. Ik ben doelgericht. Vind het fijn om doelen na te streven. Tegelijkertijd roept dit woord vragen bij mij op voor mezelf en anderen: Waar richten we ons op? Wat is het doel van ons leven? Waar focussen we ons op en waarom? Dit zijn belangrijke vragen volgens mij.

GOD IS LIEFDE. Niet te vergelijken met onze beperkte aardse liefde. Ik heb iets van Zijn onvoorwaardelijke liefde mogen ervaren en dat heeft mijn leven compleet veranderd. Dat gun ik nu iedereen: om die God van Liefde te leren kennen.

Mijn dromen en verlangens

Door de tekst uit Johannes 15:16 heeft God persoonlijk tot mij gesproken. Deze tekst is daarom ook mijn leidraad geworden. ‘Niet jij hebt Mij, maar Ik heb jou uitgekozen om op weg te gaan en blijvende vrucht te dragen. Wat je de Vader in Mijn naam vraagt zal Hij je geven.’

Mijn grootste verlangen is dan ook om veel vrucht te dragen voor God: mensen (dichter) bij Hem  te brengen. Alles wat ik doe komt voort uit dit verlangen. Mijn gebed is dat het werk wat God in mijn woonplaats begonnen is alleen maar uit zal breiden. Daar wil ik mij voor inzetten.

Mijn verlangen is om praktisch gestalte te geven aan wat Jezus in de Bijbel van ons vraagt. Om Zijn voorbeeld te volgen in intimiteit met de Vader en zorg en aandacht voor anderen. Mijn verlangen is dat we allemaal (christen en niet christen) de liefde van de Vader voor ons zullen ervaren.

Mijn verlangen is dat er een plaats gaat komen waar God 24 uur per dag en 7 dagen per week aanbeden zal worden. Een zogenaamd: ‘huis van gebed’.

Mijn droom is om tijdelijk langszij mensen te komen die weer even op weg geholpen moeten worden.  Door hen een plek te bieden waar ze de enorme liefde en genade van Jezus, van God de Vader en de Heilige Geest kunnen ervaren. Zodat er een verandering in hun hart, hun denken en zo in hun leven plaats zal vinden.

Mijn visie is dan ook om een ruime plek te hebben in Barendrecht, zodat al het bovenstaande werkelijkheid kan worden.  Een plek waar gebed, hulpverlening en training voor christenen centraal staat. Een soort bijenkorf van waaruit mensen in en uitgaan en de wereld om hen heen positief beïnvloeden.

Ik zie alles gecombineerd voor me: een terrein met een groot huis met ruimte voor tijdelijke opvang en voor (interne) trainingen. Daarbij ruimte voor een 24/7 huis van gebed en aanbidding. En uiteindelijk zie ik daar ook een zogenaamd inloophuis voor me wat open is voor jongeren uit de omgeving. Of dit allemaal mogelijk is en realiteit gaat worden? De tijd zal het leren. Belangrijk is volgens mij dat we durven te dromen en vervolgens stappen gaan zetten om onze dromen te realiseren.