Wat doe ik

Gebedspunt.nl

gebedspunt-logoGebedspunt.nl is een fysieke lokatie gevestigd in mijn huis. We bieden een plek waar mensen welkom zijn voor een luisterend oor en gebed. Geen pastoraat, maar gewoon er zijn; luisteren naar mensen, vragen stellen en samen bidden. Met minimaal 2 personen leggen we de situatie waar iemand mee komt voor aan God. We geloven dat God reageert op onze gebeden. Dat Hij zal laten zien dat Hij betrokken is bij een ieders leven. Gebedspunt is open op afspraak. Email naar info@gebedspunt.nl of bel naar 0180 844267. Voor meer informatie zie www.gebedspunt.nl

Coaching

Voor mensen die hier behoefte aan hebben ben ik beschikbaar om een coaching gesprek of gesprekken te houden. Deze kunnen gaan over allerlei onderwerpen of issues in iemands leven. We bepalen samen of het eenmalig is, of dat je meerdere gesprekken zou willen. Het is geheel vrijblijvend.  Ik ben geen pastoraal werker, maar heb wel een Counseling School gevolgd bij Jeugd met een Opdracht. Ik kan goed luisteren, vragen stellen, suggesties doen en voor je bidden.

Paranormaalbeurs

Iedere half jaar wordt er in Rotterdam een Paranormaalbeurs georganiseerd. Samen met de bediening ‘Kracht-consulting’ van Karel Gooijer huren we dan een tafel en richten we die zo in dat het aantrekkelijk is voor de bezoekers van de beurs. Vervolgens laten we duidelijk weten dat we onze ‘diensten’ gratis aanbieden en zo is dit een hele bijzondere plaats om te mogen bidden voor ontzettend veel mensen die op zoek zijn naar een spirituele ervaring :-). Wil je ook een keer mee? Laat het me weten!

Paas event

Met de evangelisatie afdeling van Jeugd met een Opdracht Heidebeek heb ik in september 2010 “The God Story” in Barendrecht gebracht. The God Story is een multi media evenement dat door verschillende creatieve onderdelen de liefde en kracht van God laat zien. Onder andere door middel van muziek, film, dans en real life story’s kunnen jongeren ervaren hoe God betrokken wil raken bij hun leven.
In 2016 heb ik The God Story voor het eerst georganiseerd op de middelbare school Focus Beroepsacademie in Barendrecht. Dit was een groot succes. Mei 2017 heb ik vervolgens Eric Botteghin van Feyenoord uitgenodigd om zijn getuigenis te komen geven met Pasen. En sindsdien organiseer ik jaarlijks iets voor school rondom Pasen. Er zijn altijd wel een aantal mensen (tieners/ leerkrachten/ medewerkers van school) die aangeraakt worden. Bijzonder om mee te maken!

Happyween

Afgelopen jaren wordt Halloween steeds meer gevierd in Barendrecht. In 2018 heb ik daarom verschillende kerken in Barendrecht benaderd met de vraag om samen rondom Halloween leuke activiteiten te organiseren voor kinderen. Met christenen uit 9 verschillende kerken werken we sindsdien samen aan een evenement wat we Happyween noemen. We organiseren leuke en ‘griezelvrije’ activiteiten als alternatief voor Halloween. We geloven namelijk in de God van Licht die de duisternis heeft overwonnen. En dat willen we vieren! Het mooie van deze actie vind ik dat er nog meer kerken in samenwerken als bij alle andere activiteiten. We merken iedere vergadering opnieuw hoe bijzonder dat is en ervaren dan ook een vreugde waarvan ik geloof dat die direct uit Gods hart komt. Check voor meer informatie over Happyween activiteiten onze website www.happyween.nl

Revive Rotterdam

Wat ik ook graag doe is het ontvangen van outreach teams uit het buitenland: teams van Jeugd met een Opdracht van over de hele wereld. Ik zorg voor een divers programma, zo gaan ze bijv. spreken en de aanbidding leiden tijdens een kerkdienst, avonden verzorgen bij  jeugdgroepen in verschillende kerken, evangeliseren met verschillende partijen onder studenten, mensen op straat aanspreken, zich inzetten in een gaarkeuken, gebedstijden organiseren voor onze omgeving etc.
In november 2019 kwam er een internationale groep van zo’n 60 (!) jongeren een week lang naar Barendrecht. Het is altijd weer prachtig en bijna onvoorstelbaar om te zien hoe God door zo’n team heen werkt. Het is voor veel mensen hier zelfs levensveranderd!
Van 14-17 juli 2022 vind het ‘Awakening Europe’ event plaats in Rotterdam Ahoy. (Voor meer informatie zie www.awakeningeurope.com ). Ik verwacht ook dan veel bezoekers vanuit Jeugd met een Opdracht van over de hele wereld en zie uit naar die samenwerking.

B-United

Onder de naam B-United zijn we gestart met interkerkelijke jeugd avonden in Barendrecht. Inmiddels werken 4 kerken hierin samen. In 2020 moest de Youth Alpha abrupt stoppen i.v..m. Covid-19. Maar door middel van deze avonden hopen we de draad weer op te pakken. Tieners vanaf 12 jaar zijn van harte welkom. In de toekomst hopen we ook met elkaar op kamp te kunnen en alsnog het onderwerp ‘Heilige Geest’ te kunnen behandelen. Meer weten over B-United? Houd dan Facebook en/of instagram BarendrechtUnited in de gaten.

Takeoff

Vanaf 2006 ben ik betrokken bij de Discipelschap Avond School van Jeugd met een Opdracht Nederland, ‘Takeoff’ genaamd. Takeoff verwijst naar het opstijgen van een vliegtuig als de captain zegt; ‘Ready for Takeoff’. We gaan op ontdekkingsreis samen met God. Deze school maakt het mogelijk voor christenen van alle leeftijden om getraind te worden in eigen omgeving. Ze worden getraind om verschil uit te maken op de plek waar zij wonen en werken. Begin 2008 heb ik de school voor het eerst opgezet in Zuid-Holland en inmiddels hebben we 10 scholen gedraaid. Het is iedere keer weer bijzonder om mee te maken en te horen dat mensen veranderd zijn door deze school. We starten in januari en gaan dan door tot eind juni. Frequentie is ongeveer 1x in de 2 weken op vrijdagavond of zaterdag. Voor meer informatie email naar Takeoffzh@ywam.nl

Helaas kan er in 2021 en 2022 geen Takeoff plaatsvinden, omdat ik geen team bij elkaar kan krijgen. Bid je mee voor fulltime YWAM staf?

(Youth) Alpha cursus

Weet waar het over gaat……..volg een ALPHACURSUS 🙂
Je kunt niet perse een mening geven over iets waar je niet veel van af weet. Als je geen ervaring hebt met iets ( een game, een winkel of noem maar op ), dan kun je maar beter een ander hier niet over adviseren. Achteraf zou jouw advies of mening er wel eens de reden van kunnen zijn dat mensen je niet meer serieus nemen. Voor je dus een goed onderbouwde mening kan hebben over het geloof, zul je eerst op zoek moeten gaan.

Toch is het in de praktijk vaak zo dat, als het om christenen en kerk gaat, dat bijna iedereen een mening klaar heeft. Ook als er geen enkele kennis over is. Christen-zijn zou saai, dom of achterhaald zijn. Het zou beperkingen opleggen aan je vrijheid en je plezier bederven. Of mensen zeggen: ‘God is boosaardig, gemeen, grijpt niet in. Dus daar moet je niets mee te maken willen hebben.’ Dit zijn allemaal uitspraken die erop wijzen dat iemand niet weet waar hij of zij over praat. Herken je jezelf hierin?  Volg dan een ALPHACURSUS en je kan echt meepraten. Meer dan 200.000 mensen in Nederland hebben dit gedaan en ze ontdekten:

  • Christen zijn is niet saai, dom of achterhaald maar het geeft antwoord op veel levensvragen.
  • Het opent je ogen voor het spirituele, de geestelijke wereld

Vragen als – Hoe kun je geloven- Wie is Jezus- Wie is God- Kan God genezen? komen aan de orde en nog veel meer! Ik kan deze cursus starten voor tieners en (jong)volwassenen bij een minimum aantal van 6 deelnemers.

Wekelijks of 2 wekelijks, kom je bij elkaar en leer je meer over God en het christelijke geloof. De cursus is gratis en wordt gegeven door mensen uit verschillende kerkelijke gemeentes. Opgeven kan bij mij.

Training Durf te leiden

Voor kerken die graag hun jongvolwassenen meer tools willen geven voor het opzetten en leiden van een Alpha cursus, is er een ‘Durf te leiden’ training vanuit Alpha. Ik heb deze training eerder gegeven binnen een gereformeerd kerk en dit werd heel goed ontvangen. Sommige van de jonge leiding vond het zelfs levensveranderend. Ook de anderen waren heel enthousiast en zijn gegroeid in hun relatie met God. Meer weten? Neem contact met mij op.

Menu