Durf te dromen!

Wat doe ik?

Gebedspunt

gebedspunt-logoGebedspunt is een fysieke lokatie, gevestigd in mijn huis. We bieden een plek waar mensen welkom zijn voor een luisterend oor en gebed. Geen pastoraat, maar gewoon er zijn, luisteren naar mensen, vragen stellen en samen bidden. Met minimaal 2 personen leggen we de situatie waar iemand mee komt voor aan God. We geloven dat God reageert op onze gebeden. Dat Hij zal laten zien dat Hij betrokken is bij een ieders leven. Gebedspunt is open op afspraak. Email naar info@gebedspunt.nl of bel naar 0180 844267. Voor meer informatie zie www.gebedspunt.nl

(Youth) Alpha cursus

Weet waar het over gaat……..volg een ALPHACURSUS 🙂

Je kunt niet perse een mening geven over iets waar je niet veel van af weet. Als je geen ervaring hebt met een bepaald product ( een auto, een wasmachine of wat dan ook), dan kun je maar beter een ander hier niet over adviseren. Achteraf zou jouw advies of mening er wel eens de reden van kunnen zijn dat mensen je niet meer serieus nemen. Voor je dus een goed onderbouwde mening kan hebben over het geloof, zul je eerst op zoek moeten gaan.

Toch is het in de praktijk vaak zo dat, als het om christendom en kerk gaat, dat bijna iedereen een mening klaar heeft. Ook als er geen enkele kennis over is! Christen-zijn zou saai, dom of achterhaald zijn. Het zou beperkingen opleggen aan je vrijheid en je plezier bederven. Of mensen zeggen: ‘God is boosaardig, gemeen, grijpt niet in. Dus daar moet je niets mee te maken willen hebben.’ Dit zijn allemaal uitspraken die erop wijzen dat iemand niet weet waar hij of zij over praat. Herken je jezelf hierin?  Volg dan een ALPHACURSUS en je kan echt meepraten. Meer dan 200.000 mensen in Nederland hebben dit gedaan en ze ontdekten:

  • Christen zijn is niet saai, dom of achterhaald maar het geeft antwoord op veel levensvragen.
  • Het opent je ogen voor het spirituele, iets wat veel mensen vandaag de dag bezighoudt.

Vragen als – Hoe kun je geloven- Wie is Jezus- Wie is God- Kan God genezen? komen aan de orde en nog veel meer! In januari 2020 gaan we weer van start met een interkerkelijke Alphacursus voor tieners.

We starten deze cursus ook voor jong volwassenen tot 30 jaar of voor iedereen in de leeftijd daarboven bij minimaal 4 deelnemers. Wekelijks kom je bij elkaar en leer je meer over God en het christelijke geloof. De cursus is gratis en wordt gegeven door mensen uit verschillende kerkelijke gemeentes. Opgeven kan bij mij.

Training Durf te leiden

Afgelopen jaar heb ik samen met een vriendin een ‘Durf te leiden’ training mogen geven in een gereformeerde kerk in de omgeving. Deze training is ontwikkeld door Alpha Nederland. Door deze cursus kun je jong volwassenen opleiden om zelf een Youth Alpha te starten. De jongeren die deze cursus hebben gevolgd waren heel enthousiast en zijn gegroeid in hun relatie met God.

Takeoff

Vanaf 2006 heb ik als staf meegewerkt in de Discipelschap Avond School van Jeugd met een Opdracht, ‘Takeoff’ genaamd. Takeoff verwijst naar het opstijgen van een vliegtuig als de captain zegt; ‘ready for takeoff’. We gaan op ontdekkingsreis samen met God. Deze school maakt het mogelijk voor christenen van alle leeftijden om getraind te worden. Ze worden getraind om verschil uit te maken op de plek waar zij wonen en werken zonder dat ze gelijk hun baan op moeten zeggen. Begin 2008 heb ik de school voor het eerst opgezet in Zuid-Holland en inmiddels hebben we 10 scholen gedraaid. Het is iedere keer weer bijzonder om mee te maken en te horen dat mensen veranderd zijn door deze school. We starten in januari en gaan dan door tot eind juni. Frequentie is ongeveer 1x in de 2 weken op vrijdagavond of zaterdag. Voor meer informatie email naar Takeoffzh@ywam.nl

Helaas kon er in 2019 geen Takeoff plaatsvinden, omdat ik geen team bij elkaar kon krijgen. Bid je mee voor fulltime YWAM staf? De meest recente informatie over de Takeoff vind je hier

Vlieglessen

Voor mensen die een Discipelschap Avond School of een fulltime Discipelschap Training school hebben gevolgd, zijn we in Barendrecht begonnen met het organiseren van zogenaamde vlieglessen. Maken we met de Takeoff een start op onze ontdekkingsreis met God, hierna willen we nog steeds graag blijven leren en ontdekken. We willen blijven vliegen zou je kunnen zeggen. Vandaar de naam vlieglessen. Het zijn input avonden die inmiddels open zijn voor iedereen. Maar let op: het zijn verdiepingsavonden en geen avonden waarop we onszelf nog bepaalde basisdingen af gaan vragen. De avonden zijn één keer in de 2 maanden. Voor actuele informatie zie http://www.jmeoregioteams.nl/rijnmond/activiteiten/verdiepingsavonden/ of email naar corma@ywam.nl

Coaching

Voor mensen die hier behoefte aan hebben ben ik beschikbaar om een coaching gesprek of gesprekken te houden. Deze kunnen gaan over allerlei onderwerpen of issues in iemands leven.We bepalen samen of het eenmalig is, of dat je meerdere gesprekken zou willen. Het is geheel vrijblijvend.  Ik ben geen pastoraal werker, maar ik kan luisteren, vragen stellen, suggesties doen en bidden.

Paas event

TGS-Logo-T-shirt-BlackMet de evangelisatie afdeling van Jeugd met een Opdracht Heidebeek hebben we in september 2010 “The God Story” in Barendrecht gebracht. The God Story is een indrukwekkend evenement dat de liefde en kracht van God laat zien. Onder andere door middel van muziek, film, dans en real life story’s kunnen jongeren ervaren hoe God betrokken wil raken bij hun eigen leven.
In 2016 hebben we The God Story gehouden op de Focus Beroepsacademie. Dit was een groot succes. Mei 2017 hebben we vervolgens Eric Botteghin van Feyenoord uitgenodigd om zijn getuigenis te komen geven met Pasen. En sindsdien organiseren we zelf jaarlijks iets voor school rondom Pasen. Er zijn altijd wel een paar mensen die aangeraakt worden. Bijzonder om mee te maken!

The God story gaat over het verhaal van God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest. Het is een verhaal van liefde, herstel, genezing en bevestiging. Dit verhaal heeft over de eeuwen heen honderden miljoenen mensen veranderd. En weet je wat nu zo leuk is? Jij kan deel worden van dit Verhaal door in deze organisatie te stappen, je gaven en talenten in te zetten, te bidden en/ of door allerlei hand en spandiensten te verrichten. Voor meer informatie over dit evenement kun je contact met mij opnemen. Ik breng je vervolgens in contact met het GodStory team.

Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak, van de organisatie Tear,  is een laagdrempelige en leuke manier om in contact te komen met jongeren. Zij laten zich sponsoren om een nacht buiten te slapen in een doos. Op deze manier halen de jongeren geld op voor kinderen die gewoon zijn om in armoede te leven. De volgende Nacht zonder Dak staat gepland in het voorjaar van 2020. Wat ik geweldig vind is dat er jongeren uit minimaal 5 verschillende kerken aan meedoen. Zo belangrijk dat ze elkaar nu al leren kennen en zo relaties kunnen bouwen voor de toekomst!

Happyween

Met christenen uit verschillende kerken in Barendrecht werken we aan een evenement wat we Happyween noemen. Rondom Halloween willen we een Happy feest organiseren als alternatief voor Halloween. We geloven in de God van Licht die de duisternis heeft overwonnen. We geloven in de God van Liefde die alle angst verdrijft. En dat willen we vieren! Check onze website www.happyween.nl

Revive Rotterdam

Wat ik ook graag doe is het ontvangen van outreachteams uit het buitenland. Teams van Jeugd met een Opdracht van over de hele wereld. In november 2019 komt er een groep van 50 tot 70 jongeren van YWAM Herrnhut naar Barendrecht! Mijn verlangen is dat hun aanwezigheid kerken zal verbinden  en dat we er samen op uit zullen gaan om Gods liefde bekend te maken in onze omgeving. Meer informatie? Betrokken zijn in de organisatie? Mail naar corma@ywam.nl